Banjaluka: Dvoje mladih automobilom udarili u betonski zid

Radiosarajevo.ba
Banjaluka: Dvoje mladih automobilom udarili u betonski zid

Mlada Banjalučanka V.R. (22) i njen sugrađanin D.M. (25) povrijeđeni su u udesu koji se danas oko 13 sati dogodio u Tuzlanskoj ulici, koja povezuje banjalučka naselja Ponir i Starčevicu, pišu Nezavisne.

Nesreća se dogodila kada je automobil Peugeot 307, koji je vozila djevojka, sletio u kanal i udario u propusni betonski zid.

Oboje povrijeđenih su nakon udesa sanitetskim vozilom prevezeni u banjalučku Hitnu pomoć.

"Dežurna ekipa Hitne medicinske pomoći izašla je na mjesto udesa i dvoje pacijenata prevezla do naše stanice gdje im je ukazana pva pomoć. Djevojka ima povrede čela i glave, zbog čega je upućena na dijagnostičke procedure a u Klinički centar, a mladić je ugruvan. Oboje su bili u velikom šoku", rekli su u Hitnoj pomoći.

Svjedoci udesa ispričali su da je automobil izašao iz jedne veće krivine i počeo da "pleše" po kolovozou, te prešao u suprotnu saobraćajnu traku i oko 30 metara klizao propusnim kanalom. Na kraju je udario u betonski zid i ponovo završio na putu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije