Banjalučani poručili Dodiku: 'Možeš kako, al' ne i dokle hoćeš'

Radiosarajevo.ba
Banjalučani poručili Dodiku: 'Možeš kako, al' ne i dokle hoćeš'

 Protestom ispred Palate Republike, predstavnici omladinskih nevladinih organizacija „Slobodna Republika“ i „Asocijacija mladih Foča“, poručili su danas predsjedniku RS Miloradu Dodiku „da može kako hoće, al' ne može dokle hoće“. Ova poruka, ispisana na transparentu koji su nosili protestanti, odnosi se na nepotizam u zapošljavanju, javljaju banjalučki mediji. 

„Situacija za mlade je vrlo loša, prisutno je stranačko i rodbinsko zapošljavanje i sigurno će doći do erupcije nezadovoljstva građana postojećim stanjem. A nikakva hapšenja i prijetnje neće zaustaviti ljude da pokažu to nezadovoljstvo“, rekao je predsjednik „Slobodne Republike“ Nikola Dronjak. On je istakao da je to tek početak okupljanja mladih koji su ogorčeni zbog stanja u RS, te da broj nezadovoljnih iz dana u dan raste.

Predstavnici „Slobodne Republike“ i „Asocijacije mladih Foča“ donijeli su pješčani sat koji su namjeravali uručiti predsjedniku RS i SNSD Miloradu Dodiku, kako bi mu na simboličan način pokazali da mu vrijeme ističe. U tome ih je, kako kažu, spriječilo Dodikovo obezbjeđenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije