Banja Luka: Sastanak predstavnika bh. sigurnosnih agencija

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Sastanak predstavnika bh. sigurnosnih agencija

Sastanak direktora sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini počeo je danas u Banjoj Luci, a po tvdnjama učesnika, radi se o redovnim konsultacijama.

Razgovori se održavaju u zgradi MUPRS-a u Banjoj Luci, a prisustvuju im direktor policije RS-a Gojko Vasić  i ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac, šef policije Brčko Distrikta Goran Lujić te glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović.

Direktor SIPA-e Goran Zubac, javlja agencija Fena, rekao je u izjavi novinarima, uoči sastanka, da će razgovarati o eventualnim problemima i kako ih rješavati te o borbi protiv kriminala.

Naveo je da na ovom sastanku neće utvrđivati ko je odgovoran za dešavanja u Sarajevu 6. juna, već o zajedničkim operacijama i aktivnostima kako da se postignu još bolji rezultati i unaprijedi saradnja, koja je, ustvrdio je, iz dana u dan bolja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije