Banja Luka: Opozicija danas o situaciji u RS-u

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Opozicija danas o situaciji u RS-u

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić danas će, u odvojenim sastancima, razgovarati s predsjednicima Partije demokratskog progresa (PDP) Mladenom Ivanićem, Demokratske partije (DP) Draganom Čavićem i Narodne demokratske stranke (NDS) Krstom Jandrićem
Kako se očekuje, bit će riječi o aktuelnoj sitauciji u RS te daljim pravcima djelovanja i saradnje opozicije.

Bosić je, javlja novinska agencija Fena, ranije najavio sastanke lidera većih opozicionih stranaka zbog, kako je objasnio, situacije u RS i zbog onih koji proglašavaju opoziciju kao izdajnike

„To je nova situacija i konsultovat ćemo se o tome, jer takva vrsta pritiska nije održiva. Mi se borimo za promjenu vlasti u RS ne zato što je to u interesu nekoga sa Zapada, nego zato što je ova vlast loša i mi kao opozicija kritikujemo sve ono što nije dobro“, naveo je lider SDS-a. 

On je izrazio nadu da će doći do promjene vlasti u RS na općim izborima 2014. te rekao da podržava ukrupljavanje opozicije u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije