Banja Luka: miting podrške ratnom zločincu Đukiću

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: miting podrške ratnom zločincu Đukiću

U Donjim Kolima kod Banjaluke danas će biti održan miting podrške generalu nekadašnje VRS Novaku Đukiću koji je u Sudu BiH osuđen na 25 godina zatvora za ratni zločin zbog masakra na Tuzlanskoj kapiji.

Zamjenik predsjednika Boračke organizacije RS Miko Škorić rekao je ranije Srni da su na ovaj skup "pozvani svi borci i srpski patrioti kako bi mirnim okupljanjem dali podršku generalu Đukiću i ostalim Srbima koji su, kako je istakao, nepravedno osuđeni."

"Ovo je početak protesta podrške nepravedno osuđenim Srbima pred Sudom BiH, koji će kasnije biti prošireni na više nivoe u organizaciji BORS-a", naglasio je Škorić.

Škorić je rekao da je organizator ovog skupa Boračka organizacija iz Donjih Kola, mjesta u kojem je rođen general Đukić, te da su na skupu pozvani i predstavnicima gradske Boračke organizacije.

Miting podrške u Donjim Kolima zakazan je za 12.00 časova.

U masakru na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995.granatom VRS ispaljenom sa Ozrena ubijen je 71 civil. Prosjek godina ubijenih bio je između 3 i 33.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije