Banja Luka: Jovan Čizmović ošamario advokaticu Melihu Filipović (85)

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Jovan Čizmović ošamario advokaticu Melihu Filipović (85)
Foto: Srpskainfo/RAS / Jovqan Čizmović i Meliha Filipović

Banjolučki advokat i počasni predsjednik Advokatske komore RS-a Jovan S. Čizmović ošamario je u utorak, tokom uviđaja u Banjoj Luci, advokaticu Melihu Filipović (85).

Još uvijek u šoku, Filipovićeva je za Srpskainfo ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tokom uviđaja u banjulučkoj Ulici Nikole Tesle.

"Uviđaju u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli prisustvovali su službenici RUGIP-a, Pravobranilaštva, te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica", ispričala je Meliha Filipović.

Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstariji advokat u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri.

Međutim, postupak od strane službenih lica uopšte nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipovićevu! Postupak je samo promijenio adresu, pa je iz Ulice Nikole Tesle rasprava preseljena u službene prostorije RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo!?

"Tri sata sam prisustvovala raspravi i uopšte se ni sama nisam sjetila da zatražim prekid postupka, što dovoljno govori u kakvom sam šoku zbog svega bila", ispričala je Filipovićeva.

Dodala je kako je tokom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir: "Reakcija RUGIP-a bila je da tokom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta."

Potvrdila je da će protiv advokata Jovana Čizmovića podnijeti krivičnu prijavu, ali i privatnu tužbu.

"I sada sam u jako lošem psihičkom stanju i očekuju me posjete ljekarima, a nakon toga ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Čizmovića banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu", dodala je 85-ogodišnja advokatica iz Banjaluke.

Tvrdnje najstarije advokatice u BiH potkrepljene su i materijalnim dokazima, odnosno zvaničnim zapisnikom RUGIP-a: "Službeno lice konstatuje da je na uviđaju na licu mjesta došlo do prepirke između punomoćnika podnosioca zahtjeva Melihe Filipović i stranke u postupku Jovana S. Čizmovića u toku koje je Jovan S. Čizmović udario rukom, odnosno ošamario punomoćnika podnosioca zahtjeva."

Dalje je navedeno da se Jovan S. Čizmović usprotivio zapisniku, te da se njegov potpis ne odnosi na sadržaj zapisnika u kojem je konstatovan incident na licu mjesta.

Banjolučki advokat Jovan S. Čizmović je poručio kako se nije radilo o šamaru.

"Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu", izjavio je advokat Jovan S. Čizmović. Na kraju je novinaru Srpskainfo rekao: „Batali to, nemoj s tim da se baviš“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije