Banja Luka: Grupa demobiliziranih boraca traži smjenu Pantelije Ćurguza

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Grupa demobiliziranih boraca traži smjenu Pantelije Ćurguza

Uz transparent "Ćurguz odlazi - naš cilj pravedna Srpska“ danas se u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović“ okupila grupa demobiliziranih boraca RS-a i najavila štrajk glađu.
Kako piše Fena, oni tvrde da im je glavni zahtjev smjena predsjednika Boračke organizacije RS-a Pantelije Ćurguza, ali i smjena svih gradskih i općinskih boračkih odbora. Naglašavaju da protestiraju na miran način.

Ko god živi u RS-u, kaže jedan od ovih boraca, vidi zbog čega su se odlučili na taj korak, jer su ljudi, borci, gladni i dotakli su socijalno dno. 
Dopisi u kojima su tražili da se ta situacija promijeni, tvrde, nisu naišli na podršku Boračke organizacije RS-a.

Podršku im je dao Duško Vukotić iz Udruženja veterana RS-a, koji je nedavno u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku tražio da "kaže Ćurguzu da odstupi s funkcije“.
Okupljeni demobilizirani borci tvrde da će im se pridružiti još kolega u Parku "Mladen Stojanović“, koji je, po Zakonu o javnom okupljanju u RS-u, mjesto na kojem je dozvoljeno izražavanje nezadovoljstva.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije