Banja Luka: Djeca komponuju i pišu stihove

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Djeca komponuju i pišu stihove

Sedmi festival dječijeg muzičkog stvaralaštva Mali kompozitor - Banja Luka 2013 bit će održan u srijedu, 20. novembra u Dječijem pozorištu RS, javlja Fena.

Festival se održava na Međunarodni dan djeteta, a riječ je o jedinom festivalu ove vrste u Bosni i Hercegovini, navedeno je iz Udruženja umjetnika "Art puls“.

Mali kompozitor je specifičan festival, u kojem djeca imaju aktivno učešće u svakoj njegovoj sferi - pišu tekstove, komponuju, djeca su voditelji i jedini žiri na festivalu.

Festival se u potpunosti realizuje pod okriljem struke i kroz aktivno učešće više od četrdeset muzičkih pedagoga, što mu daje poseban dignitet i pedagoški karakter.

U finalnoj festivalskoj večeri, predstavit će se 15 učesnika iz Banje Luke, Mrkonjić Grada, Sarajeva, Kalinovika, Tuzle, Lopara, Brčkog, Bijeljine, Bratunca, Zavidovića, Višegrada i Prijedora.

S obzirom na to je UNICEF i ove godine partner festivala, bit će nastavljeno s praksom iznošenja problema koji se odnose na djecu iz određenih marginalizovanih kategorija, a ove godine će posebna pažnja biti posvećena promociji UNICEF-ove kampanje "Govorimo o mogućnostima“.

Festival su podržali Vlada RS i Grad Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije