Banja Luka: Aleksandar Radić uhapšen zbog ispaljivanja zolje

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Aleksandar Radić uhapšen zbog ispaljivanja zolje
Foto: Anadolija / Dragan Lukač

Aleksandar Radić uhapšen je jučer u Banjoj Luci zbog ispaljivanje zolje na poslovnu zgradu u ovom gradu. Radić (1976) iz Čelinca uhapšen je zbog sumnje da je ispalio zolju na zgradu koncerna Agram u Banjoj Luci 31. marta ove godine.

Na zolji je pronađen DNK uhapšenog lica, rekao je Dragan Lukač, ministra unutrašnjih poslova RS na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Alternativna televizija banja Luka.

On je rekao da postoje saznanja o najmanje još jednom licu koje je upleteno u ovaj slučaj, ali da više detalja o tom licu ne može danas da saopšti.

Radić Aleksandar je član SDS-a i povjerenik ove stranke u Čelincu. Kako je rekao Lukač, Radić je čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića.

"Invazivna priča opozicije da je narušena bezbjednost u RS u zadnjih nekoliko mjesec, željelo se pokazati kako se policija ne može nositi sa bezbjednošću u RS", rekao je Lukač.

Lukač je rekao da je riječ o sračunatom terorističkom aktu  koji je neko organizovao kako bi se pričalo o narušenoj bezbjednosti.

"Šta bi se desilo da su promašili tu zgradu i da je ona pala na neku kuću.", rekao je Lukač navodeći kako je sve moglo mnogo gore da prođe.

Jedan od motiva ispaljivanja zolje je narušavanje bezbjednosti u gradu Banja Luka, rekao je Lukač navodeći da je cilj prikupljanje političkih poena.

"Ovo je nešto što se nikad nije desilo ni u jednoj stranci u RS kako bi ostvarili političke poene", rekao je Lukač.

Lukač je dodao da je u slučaj ispaljivanja zolje upleteno još jedno ili više lica. 

Radić se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi.

Pogledajte uživo obraćanje Lukača:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije