Bakir Sadović se sastao s ambasadorom Države Palestine u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bakir Sadović se sastao s ambasadorom Države Palestine u BiH
Foto: MVP BiH press / Jačanje dvije zemlje

Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bakir Sadović primio je danas u posjetu ambasadora Države Palestine u BiH, Rezeqa Namooru.

Sagovornici su ocijenili bilateralne odnose kao prijateljske, istakli opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa, posebno naglašavajući mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje. Istaknuta je važnost zaključenja bilateralnih sporazuma, koji predstavljaju uslov za dalje unapređenje saradnje dvije zemlje.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim temama, s fokusom na trenutnu pandemiju koronavirusa COVID-19, te posljedicama izazvanim u obje države.

Tim povodom razgovarano je i o aktuelnim programima vakcinacije stanovništva. V.d. sekretara Sadović je iskoristio priliku da čestita ambasadoru Namoori, doajenu diplomatskog kora OIC zemalja u Bosni i Hercegovini, predstojeći mubarek mjesec Ramazan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije