Bakir Izetbegović pozvao Bošnjake u Turskoj da glasaju za Erdogana

12
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović pozvao Bošnjake u Turskoj da glasaju za Erdogana
Foto: Facabeook / Bakir Izetbegović i Recep Tayyip Erdogan

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, uputio je danas, 5. maja, poziv svim Bošnjacima koji žive u Turskoj da na nadolazećim izborima glasaju za trenutnog predsjednika turske, Recepa Tayyipa Erdogana.

Izetbegović se saopćenjem obratio svim građanima Turske koji su bošnjačkog porijekla, te je naglasio i značaj Erdogana u uzdizanju Turske.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

"Cijenjeni građani Turske bošnjačkog porijekla, svi smo svjesni historijskog trenutka koje predstavljaju predstojeći izbori za predsjednika Republike Turske.

Vjerujem da je ogromna većina vas svjesna i epohalne uloge koju predsjednik Recep Tayyip Erdogan ima u preporodu i uzdizanju Republike Turske u svakom pogledu.

Pod Erdoganovim liderstvom prijateljski turski narod i država Turska učvrstili su vlastiti ponos i samopouzdanje, ojačali demokratiju i obnovili sistem vrijednosti koji im garantira dugoročni napredak. Od ekonomski nedovoljno razvijene države, za samo nekoliko decenija, Turska je prešla put do moćne ekonomije. Svjedoče tome zapanjujući podaci o ubrzanoj izgradnji infrastukture, industrijskom razvoju, reformi sistema obrazovanja, moćnoj armiji i vojnoj industriji...

Od države koju su pokušavali tretirati objektom u međunarodnim odnosima, Turska je pod Erdoganovim liderstvom postala moćan subjekt na međunarodnoj sceni, bez kojeg se ne mogu donositi krupne globalne odluke. Takvo pozicioniranje Turske imalo je ogroman utjecaj i na kompletan muslimanski svijet, koji ubrzano vraća samopouzdanje i afirmiše vlastite vrijednosti.

Moćna i razvijena Turska, sa moćnim liderom na njenom čelu, bitan je faktor i za odnose na Balkanu, gdje predsjednik Erdogan uspijeva uspostaviti saradnju sa svim državama i narodima i na taj način doprinositi očuvanju stabilnosti i mira.

Bošnjaci u Bosni i Hercegovini i na Sandžaku posebno svjedoče prijateljstvu velikog lidera Erdogana. Pomoć i podrška koju Erdogan i Republika Turska pružaju Bosni i Hercegovini i Bošnjacima je od vitalnog značaja. Mnogo bi prostora uzelo da nabrajam sve projekte u BiH koje je Turska podržala.

Umjesto toga, u nakrajkraćem ću reći da Recep Tayyip Erdogan ispunjava emanet rahmetli Alije Izetbegovića, jer istinski i bratski pomaže Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

Cijenjeni Bošnjaci, pozivam vas da izađete na izbore i podržite Recepa Tayyipa Erdogana.
Jer, on treba Republici Turskoj, ali on treba i Bošnjacima i Bosni i Hercegovini", zaključio je Izetbegović u svojoj objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije