Bakir Izetbegović od danas je počasni građanin Bihaća

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović od danas je počasni građanin Bihaća

Na sjednici Gradskog vijeća Bihać danas je odlučeno da, povodom 756. rođendana grada, Povelja 26. februar bude dodijeljena JU Veterinarski zavod Bihać i JP RTV Bihać, a za počasnog građanina Bihaća proglašen je Bakir Izetbegović.

Jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi i za dobitnike Plakete branilaca-oslobodilaca Bihaća, a Plaketu Grada Bihaća dobit će pet pojedinaca i jedan sportski kolektiv.

Također, Zahvalnicu Grada Bihaća ove godine će primiti osam zaslužnih pojedinaca i kolektiva, a bit će dodijeljene i četiri nagrade Japodski konjanik za postignute rezultate u oblasti sporta.

Usvojen je i Zaključak da budu izgrađena posebna spomen-obilježja u znaku Povelje branilaca, koja će biti namijenjena svim braniocima Bihaća.

U drugom dijelu sjednice odlučeno je da van snage bude stavljena Odluka o naknadi za postavljanje i popravak podzemnih i nadzemnih instalacija na javnim površinama na području grada Bihaća, prihvaćen je i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, te Prijedlog Odluke o usvajanju kapitalnih investicija grada Bihaća za period od 2016. do 2021., saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije