Bakir Izetbegović novinarki: "Prije će Vas uhapsiti nego Sebiju! Vaše je pitanje uvredljivo!"

24
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović novinarki: "Prije će Vas uhapsiti nego Sebiju! Vaše je pitanje uvredljivo!"
Foto: Face TV / Bakir Izetbegović obraća se novinarki

Nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske stranke (SDA), lider ove stranke Bakir Izetbegović uputio je niz neprimjerenih komentara novinarki FACE televizije Amili Idrizbegović, i to nakon postavljenih pitanja u vezi s uvedenim američkim sankcijama Osmanu Mehmedagiću Osmici te u vezi sage o diplomi njegove supruge – Sebije Izetbegović. 

Na pitanje novinarke šta će se desiti ukoliko dođe do hapšenja Sebije Izetbegović zbog afere "diploma", Izetbegović je odgovorio:

"Ja mislim da će prije Vas uhapsiti nego nju. Ja pretpostavljam tako. Ona ne samo da ništa nije uradila u životu da bude uhapšena... ona je pomogla da KCUS postane jedna institucija koja se zaista brine o svojim pacijentima. Ona bi faktički trebala dobiti neku zahvalnicu za taj posao. Za lopovluke i namještanje tendera trebaju biti uhapšeni. Naravno da će afera završiti u sudskim klupama. Ovakve stvari neće blatiti ovako ljude, nego će se riješiti pred sudovima. 'Stvar' sa Asimom i Novalićem se završava u sudskim klupama. Ovo je perverzno, bolesno stanje u kojem se pokušava isključiti patriotsko jezgro, ali im to neće ići", kazao je lider SDA. 

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Kolege iz drugih medija reagovale su na navode, nazvavši ih apsurdom, na šta je Izetbegović odgovorio da je "sve moguće i da je apsurd upravo to da se jedna ugledna doktorica i profesorica hapsi". 

Kolegica je ponovila da se Sebiji Izetbegović osporava magistarski studij i doktorat, na šta je Izetbegović odgovorio: "Pazite, sutra i Vi možete biti optuženi." Na ove optužbe, novinarka je istakla kako je ona legalno završila fakultet, te je Bakir odgovorio da je i "Sebija legalno završila fakultet".

Na upit kolegice zašto onda ne pokaže diplome i svu potrebnu dokumentaciju, Izetbegović je odgovorio: "Pa pokazala je sve! Nije njeno da pokazuje; to treba Medicinski fakultet da dokazuje. Ako se etabliraju ovakve stvari, svi mogu doći na red! Tri indeksa smo nekako uspjeli naći – pokazali smo ih. Pokazali smo sva ta dokumenta; sve je dokumentovano već u javnosti, a bit će i pred sudom, naravno." 

Na pitanje da li misli da će i on završiti na američkoj crnoj listi, Izetbegović je odgovorio da je to pitanje "uvredljivo".

"Na osnovu čega da ja završim na crnoj listi? Samo me pitate uvredljive stvari", nastavivši ovako:

"Šta ako jednog dana Vas optuže za lopovluk, za nešto? Ne treba postavljati takva pitanja, hipotetička, koja nose jednu negativnu konotaciju. U vezi sa samom crnom listom, to su presude. Zalijepe vam na čelo etiketu. Šta ako sutra Vas optuže za lopovluk ili pedofiliju i onda vam bez ikakvih dokaza zalijepe jednu takvu etiketu? To se ne treba raditi! HDZ je blokirao Federaciju, a ne SDA", kazao je na samom kraju Izetbegović. 

Tokom rasprave, Izetbegović je novinarima poručio kako je njegov otac, kao i SDA, "hrabro branio i odbranio ovu zemlju"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije