Bakir Izetbegović: Napadi u Turskoj unose nemire u naša srca

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović: Napadi u Turskoj unose nemire u naša srca

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu.


''Užasnut sam serijom terorističkih napada koji u zadnje vrijeme pogađaju Republiku Tursku i njene građane, odnoseći na stotine nedužnih života  i unoseći nemir u srca svih nas. Posljednji u nizu napada koji se dogodio u središtu Ankare potvrdio je činjenicu da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu s kojim se svi moramo uhvatiti u koštac'', istaknuto je u telegramu.

Naglašeno je da su BiH i Turska jasno opredijeljene da u toj borbi imaju aktivnu ulogu.

''Zato i sada, suočeni s novim napadima i desetinama novih žrtava, stojimo čvrsto uz Vas i turski narod, s uvjerenjem da ćete se oduprijeti teroru i nasilju. S tugom u srcu, Vama predsjedniče i turskom narodu upućujem svoje najdublje saučešće, uz želju i nadu da će se ovaj bezumni zločin i prolivanje krvi okončati'', navedeno je u telegramu saučešća'', saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije