Bakir Izetbegović imao sastanak sa podsekretarkom UN-a Helen Clark

Fena
Bakir Izetbegović imao sastanak sa podsekretarkom UN-a Helen Clark
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je podsekretaricu Ujedinjenih naroda (UN) i administratoricu Razvojnog programa UN-a (UNDP) Helen Clark.

Konstatirano je da je saradnja Bosne i Hercegovine i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda odlična te da se UNDP pokazao kao vrijedan partner institucijama Bosne i Hercegovine u raznovrsnim programima društveno-ekonomskog razvoja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Predsjedavajući Predsjedništva je zahvalio za pomoć UNDP-a Bosni i Hercegovini u sanaciji šteta od katastrofalnih poplava koje su pogodile zemlju 2014. godine.

U razgovoru je posebno istaknut projekt „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNESCO i UNICEF u partnerstvu s Predsjedništvom BiH. Zajednički je ocijenjeno da je izuzetno uspješan u promoviranju dijaloga, razumijevanja i saradnje u BiH, naročito među mladim ljudima. 

Naglasivši da je proces pomirenja ključan za stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, Izetbegović je naveo da je Predsjedništvo opredijeljeno za nastavak projekta „Dijalog za budućnost“ i njegovo proširinje na druge države u regiji, s posebnim akcentom na pitanja mladih. 

Podsekretarica Clark je također naglasila da UNDP čvrsto podržava nastojanja bh. vlasti na provođenju Reformske agende 2015-2018. godina, kao i put BiH ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića prisustvovala savjetnica Mira Pekić, a u ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića savjetnik Dejan Vanjek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije