Reakcije / Bakir Izetbegović: Čudi me da je Kurjak iznio neistine, radio je sa Sebijom

28. 05. 2021. u 12:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 777

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je dešavanja u vezi doktorske disertacije i studiranja njegove supruge Sebije Izetbegović.

Ta tema je izazvala burne reakcije bh. javnosti.

Kako sam kaže, iznenađen je što je "prof. dr. Asim Kurjak iznio neistine i doveo sam sebe u pitanje".

“Mene čudi da je gospodin Kurjak, od takvog digniteta, takve neistine izjavio koje onda već prekosutra budu demantovane. Sebe je doveo u pitanje na takav način. nije profesoricu Izetbegović.

Sasvim je jasno da je studirala u Zagrebu i Sarajevu, diplomirala, doktorirala. Radila je doktora s Kurjakom kao mentorom. Sve je dokazivo i povjerljivo. Zajedno su radili naučne radove. Čudi me da je sam sebe doveo u pitanje s ovim”, rekao je Izetbegović.

Podjećamo, polemika je počela nakon što je prof. Kurjak u emisiji na Face TV-u izjavio da nije bio mentor Sebiji Izetbegović na doktorskoj disertaciji. Jučer je izjavio kako ipak jeste bio, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu.

Potcrtao je da treba odvojiti dešavanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu. O Sarajevu ga, kaže, niko nije pitao.

“Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu", kazao je prof. dr. Kurjak.

S druge strane, prof. Sebija Izetbegović u intervjuu za N1 je kazala kako njena karijera nije upitna, te da ima svu potrebnu dokumentaciju koja dokazuje gdje i kada studirala i radila doktorsku disertaciju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)