Baka Mara proslavila 102. rođendan: Našminkala se, sredila pa otkrila u čemu je tajna

2
Radiosarajevo.ba
Baka Mara proslavila 102. rođendan: Našminkala se, sredila pa otkrila u čemu je tajna
Foto: RAS Srbija / Baka Mara

Simpatična Mara Kragulj iz Rakelića kod Prijedora, poznata i kao princeza među bakama, proslavila je 102. rođendan, a njen stajling i damsko držanje mnoge će ostaviti bez daha.

Iako je u svom dugom životu preturila svašta preko glave, i danas pazi kako izgleda i šta jede, skromna je i vedra, pa je svi vole.

Rođendan je proslavila skromno, u krugu najuže porodice. Slavlje su joj pripremili nećak Milan Rokvić i nejgova supruga Snježana, njeni najbliži rođaci kod kojih baka Mara živi posljednjih nekoliko godina, piše Srpskainfo.

Mjesec dana od ubistva Danke (2): Šta će se dogoditi ako se dokaže da su ubice neuračunljive?

Mjesec dana od ubistva Danke (2): Šta će se dogoditi ako se dokaže da su ubice neuračunljive?

"Nismo htjeli ništa pretjerano, da je ne zamaramo. Baka je prije dvadesetak dana bila nešto slaba, ali sad je, hvala Bogu, dobro i vesela je kao i uvijek", kaže Milan.

I danas, kao i prije dvije godine, kad je proslavila stoti rođendan, baka Mara ima istu poruku za dug i sretan život.

"Ne treba činiti zlo, niti previše piti i jesti masnu hranu. Treba voljeti svoje bližnje, a snahe i zetove paziti kao rođenu djecu", poručuje baka Mara.

Zahvaljujući takvom razmišljanju, danas je okružena ljubavlju i pažnjom mnogobrojnih unuka i praunuka. Ipak, posebno ističe Milana i Snježanu, koji su, kaže, “dva njena krila”.

Ipak, njen život nije bio kraljevski. Sahranila je dva muža, nadživjela dvije države i preko glave preturila dva rata. Radila je, teško i naporno, kako veli, “od kad zna za sebe”.

Ostatak pročitajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije