Bajramović: Objedinjavanje sindikalnog pokreta rudara

Radiosarajevo.ba
Bajramović: Objedinjavanje sindikalnog pokreta rudara

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović izjavio je da bi početkom naredne godine trebalo doći do objedinjavanja sindikalnog pokreta rudara.

"Postoje nagovještaji da će u januaru u Domu sindikata biti održana skupština, što bi značilo da će ubuduće biti jedan sindikat rudara zajedno u porodici Saveza sindikata BiH i to je dobro za sindikalni pokret i rudare", izjavio je Bajramović za Agenciju Fena.

Govoreći o događajima koji su obilježili djelovanje Sindikata u 2012. godini, Bajramović je izdvojio da je Savez sindikata BiH putem sudske instance, Suda BiH, nakon deset i više godina dobio konačno rješenje vezano za svoju registraciju i konačno registrovano kao Sindikat BiH.

Izdvojio je i pokretanje proizvodnje i konačnu pobjedu radnika Granita koji su svoju borbu, koja je trajala više od godinu i po dana, krunisali na taj način da su išli u firmu i počeli raditi uz pomoć sindikalnog pokreta, pa i Saveza sindikata BiH.

Bajramović je dodao da je pred kraj godine Sindikat Elektroprivrede HZHB pristupio Savezu samostalnih sindikata BiH.

Pozitivnim u ovoj godini ocijenio je i aktiviranje izgradnje dionica autoputa na koridoru 5-C dodajući da očekuje da će se u narednoj godini ta gradnja dodatno intenzivirati, što je posebno bitno u smislu novog upošljavanja i značajnijeg angažmana domaće građevinske operative i pratećih djelatnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije