Bajram u Tuzli: Već drugu godinu smo iskušani, kao rijetko kada u povijesti

0
Fena
Bajram u Tuzli: Već drugu godinu smo iskušani, kao rijetko kada u povijesti
Foto: Fena / Tuzla

Centralna svečanost Muftijstva tuzlanskog povodom Kurban-bajrama održana je u džamiji “Kralj Abdullah” u Tuzli.

Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

"Da su zahvalnost i poniznost pred Gospodarom svjetova, a plemenitost i odgovornost prema ljudima i svemu što je stvoreno, suštinske odlike čiste ljudske prirode, najsnažnije nas podučavaju i podsjećaju ibadeti naše vjere. Pored svakodnevnih ibadeta, u ovom blagoslovljenom mjesecu zul-hidždžetu, takav smisao nalazimo u propisima hadža i kurbana.

Njihova važnost je neizmjerna za naš individualni, ali i porodični i društveni život i sudbinu. Već drugu godinu smo iskušani, kao rijetko kada u povijesti, jer zbog pandemije i ograničenog broja hodočasnika ne prisustvujemo blagoslovljenom skupu i hadžskim obredima na Arefatu i učasnim haremima Mekke i Medine.

Neka vam Allah Uzvišeni podari dobro zdravlje i uputi vas na djela koja će vas ispuniti neprolaznim zadovoljstvom i srećom.

Svima vama, povodom Kurban-bajrama, upućujem srdačne čestitke, s pozivom da našu bajramsku radost podijelimo sa svim ljudima", kazao je u svojoj bajramskoj čestitki muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Bajram namaz u svim džamijama u Tuzlanskom kantonu klanjan je u 05.56 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije