Avdo Avdić urednik vijesti na Federalnoj

Radiosarajevo.ba
Avdo Avdić urednik vijesti na Federalnoj


Iako se špekuliralo da bi novinar Federalne televizije Avdo Avdić mogao dobiti otkaz, dogodilo se upravo suprotno. Avdić je odlukom Upravnog odbora promaknut na poziciju urednika Redakcije Vijesti.

Odlučeno je, također, da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

„Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji“, stoji u saopštenju Upravnog odbora FTV.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u FederalnojTV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije