Avdić: Isplanirana značajna sredstva za sport i kulturu

0
Radiosarajevo.ba
Avdić: Isplanirana značajna sredstva za sport i kulturu
Vlada KS / Samir Avdić

Vlada Kantona Sarajevo donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o programu utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih budžetom KS i Ministarstva kulture i sporta za 2021. godinu.

Iako je budžet za ovu godinu značajno umanjen, po riječima ministra kulture i sporta KS Samira Advića, sredstva su odlično isplanirana i bit će implementirana na najbolji mogući način kad je u pitanju taj resor.

"Već početkom marta Ministarstvo će raspisati poziv za dodjelu sredstava iz tekućih grantova za oblast kuture i sporta. Sredstva su namijenjena za sedam institucija kulture od značaja za BiH identična kao u prethodnoj godini odnosno planirano je 700.000 KM. Iz Ministarstva za nauku i visoko obrazovanje bit će izdvojeno i dodatnih 200.000 KM za Nacionalnu biblioteku BiH", saopćio je ministar Avdić.

Naglasio je da je 500.000 KM osigurano za Olimpijski program, te 500.000 KM za poticaj razvoja audiovizuelnih rješenja i produkcije.

"Za kapitalne transfere prema općinama i gradovima planiran je 1.000.000 KM za oblast sporta te 1.500.000 KM za infrastrukturne projekte u oblasti kulture. Planirana su i sredstva za vrhunski sport, takmičarsko-razvojni sport, sportske priredbe, podršku sportskom podmlatku kao i nagrade sportistima za osvojene medalje", naveo je ministar Avdić, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije