Autorska prava: Optužnica protiv Armina Hrapovića

Radiosarajevo.ba
Autorska prava: Optužnica protiv Armina Hrapovića

Tužilac Odjela III Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Armina Hrapovića, rođenog 2. juna 1982. u Sarajevu gdje je i nastanjen (državljanin BiH), koji se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava.
Kako se navodi u optužnici, 26. aprila, pretresom poslovnog objekta, pronađeno je 1.200 komada nelegalno umnoženih DVD-ova

Optužnica tereti Hrapovića da je početkom 2012. do izvršenog pretresa 26. aprila 2012, u jednom poslovnom objektu u Sarajevu, bez odobrenja autora i drugog nosioca autorskog prava, stavljao u promet autorska djela, različitih sadržaja i autora, filmove, muzička izdanja, serijske filmove, crtane filmove, i igrice za PC pohranjene na DVD mediju.

Za iste je optuženi znao da se radi o nelegalno umnoženim kopijama, sve protivno važećim zakonskim odredbama o autorskim i srodnim pravima u BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Optuženi se tereti da je stavio u promet autorska djela umnožena bez odobrenja autora, drugog nosioca autorskog prava - osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, čime je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije