Automobil koji briše granicu između ljepote i funkcionalnosti: Nova Škoda Superb (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Automobil koji briše granicu između ljepote i funkcionalnosti: Nova Škoda Superb (FOTO+VIDEO)

"Zamislite automobil koji briše granicu između ljepote i funkcionalnosti... Gdje su stil i prostranost u savršenoj harmoniji, gdje postoji mjesto za sve, osim za kompromis. Mi u Škodi smo zamislili takav auto i dali mu ime Superb"...

Ovako je Porche Bosne i Hercegovine najavio dolazak novog automobila na tržište BiH. Škoda Superb predstavljena je večeras na elegantnoj promociji održanoj u hotelu Radon Plaza u Sarajevu. Svečanost je uveličala i karizmatična violončelistica Ana Rucner, koja je prisutnim zvanicama priredila jedinstven muzički performans.

Promociju Škode Superb otvorio je Senad Olovčić, direktor Porchea BiH rekavši:

"Sasvim sigurno da će ovaj novi model Škoda Superb biti veliki doprinos u ukupnom rezultatu koji mi ostvarujemo u Bosni i Hercegovini, te će sigurno ojačati našu poziciju.

Gledajući generalno, Škoda u svijetu bilježi impozantne rezultate, stoga vam je sigurno poznato da Škoda sad radi s milionskim ciframa, a prošle godine je to bilo preko 1 miliona proizvedenih jedinica i novih modela koji su plasirani na tržište diljem svijeta. Isto tako očekujemo dobre rezultate", kazao je direktor Porchea BiH, Senad Olovčić.

Prisutnim zvanicama u hotelu Radon Plaza u Sarajevu također se obradio i Vedad Terzić, rukovodilac prodaje Škode pri Porcheu BiH.

Nova era za Škodu

U januaru mjesecu ove godine na nova Škoda Superb doživjela je svoju svjetsku premijeri u Pragu, te je tada oduševila svojim "emocionalnim nastupom". S novim Škoda Superb-om češki proizvođač doseže privremeni vrhunac u velikoj ofenzivi modela 120-godišnje historije  kompanije. Start na tržištu je počeo u junu ove godine.

"Novi Superb označava početak jedne nove ere za Škodu", rekao je na promociji u Ženevi predsjednik Upravnog odbora Winfried Vahland.

"Novi Superb pokazuje gdje danas Škoda ponovno stoji. Svojim izražajnim dizajnom, svojim zanosnim tehnološkim kvalitetama i svojom izvanrednom ponudom prostora naša nova perjanica postavlja nova mjerila u automobilskoj srednjoj klasi. Škoda će i dalje rasti. S novim Superb-om tu tvrdnju dodatno podupiremo", kazao je Winfried Vahland.

Novi, emocionalni dizajn novog Škoda Superba iskazuje emocionalnu snagu marke. Pritom treća generacija Superba sad u seriju donosi i uzbudljive oblike konceptnog vozila Škoda VisionC.

Visokokvalitena unutrašnjost vozila nudi savršenstvo do zadnjeg detalja. Nova mjerila Škoda Superb postavlja i po pitanju prostora i udobnosti, između ostalog i s najviše slobodnog prostora za glavu i koljena u prednjem dijelu vozila te najvećim prtljažnim prostorom automobilske srednje klase.

Po prvi put u jednom modelu Škoda, u upotrebi je adaptivno podvozje za sve doživljaje vožnje: od sportskog do naglašeno udobnog. Uz to novi Škoda Superb uvjerava pravim vatrometom inovacija. S mnoštvom pomoćnih sistema za više sigurnosti, više udobnosti i više povezivosti vrhunski model tehnički doseže nove dimenzije. Potrošnja goriva i emisije plinova padaju za do 30 posto uz istodobno bolju voznu dinamiku.

Škoda Superb se u gami modela Škoda nalazi od 2001. godine. Do danas je Škoda isporučila više od 700.000 Škoda Superba prve i druge generacije. Time je model jedno od najomiljenijih vozila automobilske srednje klase.

S novim Superb-om Škoda s dodatnim potiskom nastavlja najveću ofanzivu modela u 120-godišnjoj historiji kompanije. U narednim godinama će češki proizvođač broj vozila prodanih u cijelom svijetu povećati na barem 1,5 miliona godišnje.

Godine 2014. Škoda je ostvarila novi prodajni rekord, s 1,04 miliona vozila proizvođač je kupcima po prvi put isporučio više od jednog miliona Škoda vozila u jednoj kalendarskoj godini. 

Više informacija na Škoda.ba.

Pogledajte fotogaleriju s večerašnje promocije u Sarajevu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije