Autoceste FBiH i građevinske firme odazvale se u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice

0
Radiosarajevo.ba
Autoceste FBiH i građevinske firme odazvale se u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice
Foto: Autoceste FBiH / Autoceste FBiH se odazvale u pomoć ugroženima u Jablanici

Autoceste FBiH objavile su kako su se odazvale u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta.

"Zbog alarmantnog stanja Javno preduzeće Autoceste FBiH i građevinske firme koje rade na Koridoru Vc Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, Euro-Asfalt i HGG odazvali su se u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta.

Dio mehanizacije kamiona, teške mašine, bagere i ostale strojeve, kao i ljudstvo kako sa gradilišta na Koridoru Vc tako i veći broj kolega iz Vatrogasne jedinice Autocesta i ophodara preusmjeren je u svrhu hitne deblokade i osposobljavanje putne komunikacije, te pomaganju ljudima na području općine Jablanica, saopćili su iz Autocesta FBiH.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Potresni snimci poplavljenog Buturović Polja

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Potresni snimci poplavljenog Buturović Polja

Obilne padavine tokom noći s četvrtka na petak prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini. Najteže pogođena područja su Jablanica, Kiseljak, Fojnica, Kreševo i Vareš.

U poplavama je poginulo najmanje 19 ljudi.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije