Australija traži počasnog konzula u BiH, na konkurs se mogu prijaviti i Bosanci

O. K.
Australija traži počasnog konzula u BiH, na konkurs se mogu prijaviti i Bosanci

Vlada Australije raspisala je javni poziv za mjesto počasnog konzula u Bosni i Hercegovini, na koji se mogu prijaviti i Bosanci i Hercegovci koji žive u toj zemlji.

Naime, ambasada Australije koja se trenutno nalazi u Beču nadležna je za predstavljanje ove zemlje u Austriji, Bosni i Hercegovini, Kosovo, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju.

Mjesto počasnog konzula ide uz ugovor od tri godine i platu od 9,2 hiljade KM. Izabrani zvaničnik bio bi smješten u Sarajevu, a potrebne kvalifikacije su dobro poznavanje političke situacije Bosne i Hercegovine te dobru komunikaciju sa medijima u našoj zemlji.

Među uslovima koje kandidat mora zadovoljavati stoji da on ne mora biti Australijanac, te da duže godina živi u Bosni i Hercegovini. Na stranici se navodi da aplikant ne mora imati australsko državljanstvo, što znači da se na njega mogu prijaviti i Bosanci i Hercegovci koji žive na australskom kontinentu.

Sve o detaljima konkursa možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije