Arnautović: Sredstva namijenjena za provođenje izbora operativna

0
Radiosarajevo.ba
Arnautović: Sredstva namijenjena za provođenje izbora operativna
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Suad Arnautović

Sredstva namijenjena Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine za provođenje Općih izbora u oktobru su operativna.

Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiH javno je uputio zahvalnost visokom predstavniku Christianu Schmidtu zbog odluke koju je donio kada se radi finansiranju izbora u BiH, ali i Vijeću za provedbu mira i svim amabasadorima u BiH koji su pružili podršku CIK-u.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini će biti održani u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine.

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

"Obavještavam javnost da su sredstva za provedbu Općih izbora operativna i od jučer se nalaze na računu CIK-a. Želim da se zahvalim gospodinu Vjekoslavu Bevandi na brzom izvršenju odluke visokog predstavnika. Aktivnosti koje nisu mogle biti započete zbog nedostatka sredstava sada mogu biti započete.

Jedna od najzahtjevnijih aktivnosti su javne nabavke. Pokrenute su sve javne nabavke potrebne za provođenje Općih izbora", rekao je Arnautović.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kazao je 7. juna da će Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) dobiti 12,5 miliona KM. To je potvrdio na vanrednom obraćanju u OHR-u, što je u konačnici i ispunjeno.

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine dr.Suad Arnautović i direktor „Unioninvestplastike“ d.d. Sarajevo Jasmin Muminović su potpisali Okvirni sporazum o nabavci usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2022. godine okvirne vrijednosti 1.634.069,00 KM sa PDV-om.

Dr. Arnautović je potpisao i Ugovor o prijavi vlasništva o skladištenju valjka za utiskivanje vodenog žiga. Za potrebe štampanja oko 14 miliona glasačkih listića nabavit će se 120 tona papira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije