Arnaut je podnio ostavke na funkcije u SBB-u: Evo šta o svemu kaže Radončić

Radiosarajevo.ba
Arnaut je podnio ostavke na funkcije u SBB-u: Evo šta o svemu kaže Radončić
Radiosarajevo.ba / Damir Arnaut

Zastupnik u Parlamentu BiH Damir Arnaut (SBB) dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB), potvrdio je predsjednik SBB Fahrudin Radončić u obraćanju medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke  u Sarajevu.

Ovom prilikom Radončić je podsjetio da je Arnaut ušao u Predstavnički dom Parlamenta BiH na kompenzacijski mandat, te "da nema izborni legitimitet, jer su ga izabrali članovi SBB-a".

Damir Arnaut - undefined

Radiosarajevo.ba: Damir Arnaut

Na početku današnje konferencije za medije saopćeno je da je Damir Arnaut  smijenjen sa svih stranackih funkcija, jer je jedini bio protiv ulaska u koaliciju sa SDA i DF, i protiv rusenja sarajevske sestorke.

Podsjećamo, nakon što je objavljeno da je SBB prihvatio ponudu SDA da zajedno s SBB-om formiraju novu Vladu, Arnaut je promijenio sliku svog profila na Twitteru.

Simptomatično, umjesto profilne slike postavio je crnu podlogu, uz retvit kritičkih tekstova o dogovoru Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i Fahrudina Radončića što može biti najava napuštanja tabora Saveza za bolju budućnost.

Ovakva reakcija Damira Arnauta nije iznenađenje obzirom da je još prije sedam mjeseci bio jedini član Predsjedništva SBB-a koji je glasao protiv ulaska ove partije u vlast zajedno s SDA - na državnom i federalnom nivou.

„Posebno mi je bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade KS. To je je jedno strateško pitanje, ne samo zato što je ova Vlada objektivno uradila u ovih pet, šest mjeseci, puno više nego ijedna vlada na državnom ili entitetskom nivou od Dejtona do danas, već i zato što je to strateško pitanje koje ima implikacije za cijelu državu“, kazao je tada Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije