Arijana Memić nakon protesta u Sarajevu: Hvala vam!

5
Radiosarajevo.ba
Arijana Memić nakon protesta u Sarajevu: Hvala vam!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić na protestima

Više od 10.000 građana Bosne i Hercegovine danas su se okupili u centru Sarajeva na protestu “Pravda za Dženana i Davida”, koji je završen bez ijednog incidenta.

Sestra ubijenog Dženana Arijana Memić, na svom Facebook profilu zahvalila se svima koji su danas prirustvovali 20-im protestima od kakao je Dženan ubijen.

"Hvala vam", napisala je Arijana Memić na ovoj društvenoj mreži i objavila nekoliko fotografija za koje tekst nije potreban.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Na plato ispred Narodnog pozorišta Sarajevo bili su prisutni građani iz različitih gradova BiH. Svi oni su dali podršku porodicama stradalih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića čija smrt već godinama nije rasvijetljena.

Porodica Memić je postavila i nekoliko zahtjeva, a prvi među njima je smjena glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija.

“Naljutio me odgovor zamjenice predsjednika VSTV-a upućen gospodinu Magazinoviću. Sanela, dokle više? Samo se širi krug, a vidiš da mi nećemo odustati. Moraju da znaju snagu ovog naroda, moraju da znaju da smo se probudili”, kazao je Memić na početku obraćanja.

Ostatak njegovog govora pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije