Apelacioni sud: Smjena gradonačelnika je neustavna

Radiosarajevo.ba
Apelacioni sud: Smjena gradonačelnika je neustavna

Apelacioni sud Brčko Distrikta BiH 20. juna donio je odluku kojom se utvrdilo da Odluka o razrješenju gradonačelnika Brčko Distrikta BiH koju je donijela Skupština Distrikta u maju nije u saglasnosti sa Statutom Brčko Distrikta BiH, stoji u saopćenju za javnost Pravosudne komisije Distrikta.

Povodom prijedloga dopredsjednika Skupštine Brčko Distrikta  Ivana Krndelja i inicijative  Marije Perkanović, Milenka Simikića, Milana Purića,  Bore Kojića i  Ratka Stjepanovića, Apelacioni sud Brčko Distrikta BiH je na sjednici 20. juna donio odluku kojom je utvrdio da Odluka o razrješenju gradonačelnika Brčko Distrikta BiH broj 01-02-402/11 od 19. maja koju je donijela Skupština Brčko Distrikta BiH nije u saglasnosti sa Statutom Brčko Distrikta, navodi se u saopćenju.

Odluka o razrješenju gradonačelnika Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine broj 01-02-402/11 od 19. maja 2011. prestaje da važi od momenta objavljivanja navedene odluke Apelacionog suda Brčko Distrikta BiH u Službenom glasniku Brčko Distrikta.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije