Apel zaposlenicima Željeznica FBiH

Radiosarajevo.ba
Apel zaposlenicima Željeznica FBiH

Željeznice Federacije BiH pozvale su sve zaposlenike da se jave na posao u najbližu željezničku stanicu s obzirom na to da je proglašeno stanje elementarne nepogode u Federaciji BiH. Uslijed velikih padavina snijega željeznički saobraćaj se odvija otežano, a na nekim relacijama je i prekinut. 

Jedan od ključnih problema jeste nemogućnost dolaska radnika na posao kako bi se od snijega očistila kritična mjesta na pruzi i u željezničkim stanicama. Određeni broj radnika koji je došao na posao da radi na raščišćavanju snijega čini maksimalne napore za redovitu uspostavu željezničkog prometa, ali to nije dovoljno, te im je potrebna pomoć i zamjena. 

Željeznice FBiH obavještavaju da čine sve da se od 5. februara godine uspostavi redovni lokalni putnički promet na relacijama Sarajevo - Pazarić - Sarajevo i Sarajevo - Zenica - Sarajevo, saopćeno je iz Službe za informiranje Željeznica FBiH, javila je novinska agencija Fena. 

Na pruzi Sarajevo - Čapljina između stanica Bradina i Grad sinoć je došlo do velikog snježnog odrona i pada drveća na željezničku prugu, što je prouzrokovalo prekid saobraćaja; na pruzi Sarajevo - Doboj - Bosanski Šamac saobraćaj se odvija otežano sa zakašnjenjima putničkih vozova. Na prugama u Tuzlanskom i Bihaćkom kantonu željeznički promet se odvija uz određene poteškoće. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije