Privredne komore / Apel vlastima: Pokrenuti dijalog sa bh. proizvođačima uniformi

04. 04. 2018. u 12:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Novi Pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine, koje je Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH donijelo na 127. sjednici, 28.12.2017. godine, izazvati će probleme velikom broju bh. kompanija koje se bave ovom djelatnošću.

Privredna komora Federacije BiH i Privredna komora Republike Srpske uputile su molbu Ministarstvu sigurnosti BiH da pokrene dijalog sa bh. proizvođačima vojne i policijske opreme kojim će navedeni Pravilnik onemogućiti da učestvuju u konkurisanju u postupcima javnih nabavki policijskih uniformi.

U prethodnim dopisima koji su upućeni resornom ministarstvu od strane naših institucija, ali i proizvođača nastojali smo ih informisati da ne zahtijevamo povlašteni položaj proizvođača, niti snižavanje kriterija kvalitete uniformi, već mogućnost otvorenog dijaloga kako bi se upoznali sa posljedicama koje će donijeti novi Pravilnik, te pravo na učestvovanje u procesu javnih nabavki.

Bh proizvođači izrađuju kvalitetne proizvode koji opravdavaju svoju namjenu, kao takvi uspješno ispunjavaju sve uvjete i veoma stroge propisane standarde na inostranim tržištima. Također, radi se o domaćim kompanijama izvrsne tehnološke opremljenosti, koje zapošljavaju velik broj radne snage uz angažovanje i dodatnih kooperanata, čiji su proizvodi na inostranim tržištima prepoznati kao kvalitet, navodi se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA