ANU BiH: Sistemski pristup nadzora kardiovaskularnih bolesti

Radiosarajevo.ba
ANU BiH: Sistemski pristup nadzora kardiovaskularnih bolesti
Promo / Senka Mesihović-Dinarević

Odbor za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine 21. februara 2018. godine s početkom u 11 sati organizira seriju javnih predavanja iz oblasti Sistemskog pristupa nadzora kardiovaskularnih bolesti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ovu temu, kako je saopćeno, Odbor je prepoznao kao aktuelnu, u skladu sa savremenim trendovima kardiovaskularne medicine, i korisnu kako za pacijente tako i zdravstvene radnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Tako će akademkinja Senka Mesihović-Dinarević, predsjednica Odbora za kardiovaskularnu patologiju OMN ANUBiH održati predavanje na temu:

Osvrt na preporuke međunarodne dobre prakse i aktuelnih dokumenata relevantnih međunarodnih organizacija (SZO) u prevenciji, terapiji i nadzoru KV bolesti.

Prof. dr. Aida Ramić-Čatak iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH i s Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu govorit će na temu Intervencije sistemskog pristupa prevencije i nadzora KV bolesti u Federaciji BiH, a doc. dr. Zaim Jatić iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu o "ulozi i značaju tima obiteljske medicine u nadzoru KV bolesti“, odnosno o edukaciji i praktičnim iskustvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije