Anonymousi poručuju bh. vlastima: Mi ne praštamo!

Radiosarajevo.ba
Anonymousi poručuju bh. vlastima: Mi ne praštamo!

„Pozdrav, vlastima Bosne i Hercegovine. Dopustite nam prvo da se predstavimo. Mi smo anonimusi. Mi smo legija. Mi ne praštamo. Mi ne zaboravljamo. Trebali ste nas očekivati…“.
Anonimusi predstavljaju grupu pojedinaca i globalni pokret nastao kao internet fenomen. Ova neformalna zajednica je okupljena oko ideje slobode govora na internetu, borbe protiv cenzure i antipiratskih kampanja. Grupa svoje ciljeve često pokušava da ostvari hakerskim napadima i obaranjem sajtova kao znak protesta, po čemu ih poznaje cijeli svijet

Ovim riječima počinje video koji su Anonymousi uputili državnoj vlasti naše zemlje. Video je objavljen na stranici Youtube, na ovom LINKU, a postavio ga je korisnik TheAnonInformer, čiji se Youtube kanal na formalnoj stranici Anonymousa navodi kao legitiman dio ove grupe.

Anonymousi poručuju bh. vlasti kako „ludilo traje već neko vrijeme: 17 godina loše vlasti, 17 godina mučite narod Bosne“:

„Stiglo je vrijeme da vam mi, narodi Bosne, pokažemo kako to izgleda. Vrijeme je da probate ukus sopstvenog lijeka. Vrijeme je, za nas, da se ustanemo i napravimo promjenu. Promijenimo sistem koji je jednom bio slobodan. Slobodan od korupcije. Slobodan! Od vas.“

Anonymousi navode da su od bh. naroda ukradeni milioni, da je vlast iz godine u godinu lažima davala nadu, „savijajući narod, gurajući ga na koljena, tjerajući ga da moli i za ono malo što ima“, da bi se na kraju i to uzelo.

„Ali,napravili ste jednu malu grešku. Zaboravili ste s kim imate posla. I zaboravili ste kome pripadate. Izdali ste sopstvenu zemlju. Sada je vrijeme, učinit ćemo da zapamtite i da patite za svaki novčić koji ste uzeli od nas. Vrijeme je da vam zaista pokažemo ko je veliki, a ko mali.“

Ističe se kako je ovo prvo od tri upozorenja te da se bh. vlastima neće dati druga šansa. Dat im je i vremenski rok: 5. novembar, sljedeće godine, da promijene stvari ili će Anonymousi udariti:

„Prvo upozorenje je samo da vas obavijestimo o trenutnoj situaciji. Tek da znate da smo tu. Znamo da ovo nećete shvatiti ozbiljno. Ali, mi smo vas upozorili. Ovo vam je posljednja šansa. Nakon ovog, povratka nema. Mi smo anonimusi. Mi smo legija. Mi ne praštamo. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije