Negiranje genocida / Ana Brnabić, premijerka Srbije: Nije nam mjesto u Srebrenici

11. 07. 2021. u 11:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se 1995. godine  'desio užasan zločin u Srebrenici' ali da 'zvaničnicima Srbije' nije tamo mjesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan prije šest godina, napali, tada, premijera, Aleksandra Vučića, prenose srbijanski mediji.

Dakle, premijerka Srbije je na skandalozan način izbjegla sa zločin u Srebrenici nazove genocidom kako su ga okvalificirali brojni međunarodni i domaći sudovi.

"Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu, ja ne vidim da je nama zvaničnicima mesto tamo", rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da je 'skandal' što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

"Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama", rekla je Brnabić.

Ona je  naglasila da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

"Zapanjena sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti", navela je Brnabić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)