Amputirac iz Sarajeva krenuo pješice ka Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Amputirac iz Sarajeva krenuo pješice ka Srebrenici

Ratni vojni invalid Kasim Cerić, amputirac bez jedne noge, krenuo je jutros pješice prema Srebrenici, kako bi na ovaj neobičan i hrabar način odao počast srebreničkim žrtvama.
 
Realizaciju Cerićeve ideje o pješačenju simbolično nazvanom “Amputirac putuje pješice kroz 'Zlatnu Bosnu' do 'Bosne Srebrene'” omogućili su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo. 
 
Cerić će propješačiti put od Sarajeva do Potočara u dužini od oko 170 kilometara, a pretpostavlja se da bi put trebao trajati sedam dana uz dva dana odmora. O ovoj ideji Kasim Cerić je razmišljao protekle tri godine i, kako je kazao, sretan je što je došao trenutak da može krenuti put Srebrenice.
 
˝Neophodna finansijska sredstva dodijelilo mi je Ministarstvo za boračka pitanja KS, a radi se o iznosu od 2.000,00 KM”, istakao je Cerić.
 
Na put je Cerića sa suzama u očima ispratila i Kada Hotić iz Udruženja Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe, čiji će ubijeni sin biti ukopan tek ove godine kada se obilježava 16. godišnjica genocida u Srebrenici, ali i članovi njegove porodice, prijatelji, te predstavnici boračkih udruženja i medija, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije