Amir Zukić za Radiosarajevo.ba: Tihić je gradio pokidane mostove i vodio ovu zemlju naprijed

Radiosarajevo.ba
Amir Zukić za Radiosarajevo.ba: Tihić je gradio pokidane mostove i vodio ovu zemlju naprijed

Amir Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije, nakon vijesti o smrti Sulejmana Tihića bio je tužan i utučen jer, kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao, nije ovo samo gubitak velikog i važnog političara, već i bliskog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika.

Zukić je u trenutku našeg razgovora boravio u posjeti porodici preminulog Tihića. Želio je, kaže, biti uz prijatelje kada im je najpotrebniji.

''U večernjim satima primili smo tužnu vijest da je naš dragi predsjednik Sulejman Tihić preselio na ahiret. Tužni smo, teško je u ovim trenucima bilo šta reći. Pogođeni smo i svjesni da će biti njega biti teško'', rekao je Amir Zukić.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina nema mnogo ljudi Tihićevih karakteristika.

''Svi smo izgubili, dalje moramo, ali neće biti lako. Već i u ovoj kampanji osjetili smo koliko nam nedostaju njegovi savjeti, njegovo strpljenje i prava riječ'', dodao je i zaključio:

''Sulejman Tihić bio je čovjek koji gradi pokidane mostove, čovjek s vizijom i strpljenjem, kolega i prijatelj koji je znao graditi ovu zemlju i voditi je naprijed.''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije