Nožica: Predali smo zahtjev za oslobađanje Amira Zukića

E. H.
Nožica: Predali smo zahtjev za oslobađanje Amira Zukića
Radiosarajevo.ba / Zukić i ostali: Izjašnjenje o krivici
Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine usvojio apelaciju Amira Zukića kojom je utvrđeno da su mu povrijeđena prava na ličnu slobodu i sigurnost, njegov advokatski tim podnio je zahtjev za njegovo puštanje na slobodu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Senka Nožica, advokat Amira Zukića, zahtjev je predat te se sada čeka od Kantonalnog suda u Sarajevu da zakaže sjednicu u vezi s ovim slučajem, kako bi se odlučilo o oslobađanju Zukića.

Zakonski rok za zakazivanje ove sjednice je šest mjeseci, no prema učestaloj praksi bh. pravosuđa, odluka o oslobađanju Amira Zukića mogla bi biti vrlo skoro donesena.

Podsjećamo, Zukić je Ustavnom sudu BiH 6. juna podnio apelaciju protiv Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu koji mu je odredio mjeru pritvora. Također, podnio je i apelaciju zbog nepostupanja nadležnih sudova prema ranijoj odluci Ustavnog suda, koji je presudio da mu je bez validnog obrazloženja zabranjeno da ga posjećuju žena i djeca.

Zukić je uhapšen 17. februara 2017. godine u okviru akcije Bosna, prema naredbi Tužilaštva KS-a koje ga tereti za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, te za nedozvoljeno držanje oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije