Amir Agić o presudi Sefiću: Porodica je preživjela agoniju, supruga Dina nije dobro

2
Radiosarajevo.ba
Amir Agić o presudi Sefiću: Porodica je preživjela agoniju, supruga Dina nije dobro
Foto: Radiosarajevo.ba / Amir Agić o presudi Sefiću:

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom je potvrđena presuda Sanjinu Sefiću, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz porodice nastradale Selme Agić.

Nakon što je Vrhovni sud FBiH potvrdio odluku, kontaktirali smo Amira Agića, oca nastradale Selme Agić, koji je za naš portal dao prvi komentar. 

"Volio bih da se sve dogodilo prije dva dana, ali i ovako ima pravde. Da je odluka donesena 24 ranije, porodica moje bi lakše preživjela ovu agoniju. Ovo je bio veliki stres za sve nas. Supruga Dina loše se osjeća, zdsavstveno stanje joj zadnjih sati nije dobro", priča nam Amir Agić.

Od Amira smo zatražili i komentar na odluku, jer je Sanjinu Sefiću zatvorska kazna od 17,5 godina smanjena na 16,5 godina.

"Smanjili su mu godinu zatvora, ali nema veze. Želim se zahvaliti i sudiji Igoru Todoroviću, vrlo hrabra odluka. Hvala i novinarima, koji su nam sve ove četiri godine bili velika podrška", kazao je Amir Agić za portal Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, Sefić je u noći 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici krećući se brzinom većom od 100 km na sat i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu automobilom udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč koje su od zadobijenih povreda preminule.

Sefić se udaljio s lica mjesta, a ujutro 11. oktobra pobjegao je u Srbiju odakle je izručen 9. januara 2017. godine.

Sefić je nakon tragedije 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije.

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo tu presudu i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno rješavanje.

Optužnicom su ranije bili obuhvaćeni i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, kojima je na teret stavljeno krivično djelo pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Presudom iz septembra 2018. bio je osuđen na 14 i po godina zatvora.

Sada je odluka konačna i iznosi - 16 i po godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije