Amila Elif i Fikreta dočekuju učesnike Marša mira: "Kad naiđete na ovakav prizor duša vam bude puna"

7
Radiosarajevo.ba
Amila Elif i Fikreta dočekuju učesnike Marša mira: "Kad naiđete na ovakav prizor duša vam bude puna"
FOTO: Facebook / Amila Elif i Fikreta

Marš mira je pješački pohod, koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije RS, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima "Sigurnosne zone UN-a" Srebrenica, u julu 1995. godine. 

Marš mira traje tri dana, od 08. do 10. jula. Kolona učesnika kreće iz MZ Nezuk (opština Sapna) i u periodu od tri dana prelazi put dug oko 100 kilometara, da bi došla do Potočara (opština Srebrenica).

Na zvaničnoj stranici "Marš mira" podijeljene su fotografije djevojčica Amile Elif i Fikrete koje u Stuparima dočekuju učesnike ovogodišnjeg Marša mira.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

"Kad naiđete na ovakav prizor duša vam bude puna, srce zaigra a oči zarose suzama. Naša budućnost. Iskrena, dobra i vrijedna djeca Stupara.

Amila Elif i Fikreta su tu da dočekaju učesnike Marša Mira za Potočare koji su se već zaputili prema Nezuku. Očekuju njihov prolazak kroz Stupare.

Njihova želja je da se učesnici Marša Mira osvježe i odmore na ovom njihovom malom punktu. Djeco draga Allah vam podario svaki hajr, zaštitio vas i sačuvao od svakog iskušenja", naveli su na Facebooku.

Kad naiđete na ovakav prizor duša vam bude puna, srce zaigra a oči zarose suzama. Naša budućnost. Iskrena, dobra i...

Posted by Marš Mira on Monday, July 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije