Američki vojnici stižu danas na sarajevski aerodrom

1
Radiosarajevo.ba
Američki vojnici stižu danas na sarajevski aerodrom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Na sarajevskom aerodromu danas će biti organizovan doček američkih vojnika koji će učestvovati u bilateralnoj vježbi "Brzi odgovor", najavljeno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Američke vojnike će u 9.30 sati dočekati ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić, ambasador SAD u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i komandant NATO štaba Sarajevo američki brigadni general Eric Folkestad, najavljeno je iz Ministarstva odbrane.

U ovoj bilateralnoj vježbi će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, a vježba će biti održana od 17. maja do 2. juna.

Dio američkih vojnika doputovao u Sarajevo

Grupa od 200-tinjak američkih vojnika ("Immediate Response 21") jučer u popodnevnim satima stigla je avionom na Međunarodni aerodrom Sarajevo, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Na snimcima do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, vidi se kako američki vojnici izlaze iz aviona, a potom se postrojavaju na pisti sarajevskog aerodroma.

Potom se upućuju u autobuse koji ih odvoze na lokaciju predviđenu za učesnike vojne vježbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije