Američka ambasada u BiH reagirala zbog prijetnji smrću Christianu Schmidtu

13
Radiosarajevo.ba
Američka ambasada u BiH reagirala zbog prijetnji smrću Christianu Schmidtu
Foto: Nezavisne novine / Dodik o skupu u Banjoj Luci

Na jučerašnjem skupu u Banjoj Luci pod nazivom "Sloboda", koji je navodno organizirala Boračka organizacija RS, prisutni su pjevali pjesmu u kojoj su pozivali na ubistvo visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. 

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini reagirala je tim povodom, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Sjedinjene Države podržavaju slobodu govora i mirno okupljanje. Po svemu sudeći, većina građana okupljenih u Banjoj Luci na tzv. protestu "Slobode" izvršila je odgovornost za svoja prava.

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Nažalost, iz video snimka događaja jasno je i da drugi nisu, uključujući i one koji su izveli pjesmu u kojoj se prijeti nasiljem prema visokom predstavniku.

Kakvo god mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kom obliku, uključujući pjesmu, su neprihvatljive i neopravdane.

Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne da mu se pridruži", zaključili su iz Ambasade SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije