Američka advokatica kategorična: Negatorima genocida zabraniti vize za SAD

2
Radiosarajevo.ba
Američka advokatica kategorična: Negatorima genocida zabraniti vize za SAD
Foto: Bosnaglobal / Zana Bajrić

Zana Bajrić je kao djevojčica, zajedno sa roditeljima protjerana iz Bosanske Dubice, ali nije zaboravila na Bosnu i Hercegovinu. 

Veoma je aktivna u humanitanim i drugim aktivnostima bh. zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona je danas američka advokatica, bosanskih korjena koja živi i radi u Iowi.

"Obratila sam se senatoru Chucku Grassleyju u vezi sa posjetom Željke Cvijanović SAD. Odgovor nije adekvatan, jer joj je trebala biti odbijena viza za SAD. Ona otvoreno odbija da se pridržava zakona i negira genocid u Bosni i Hercegovini, pa je dopuštati joj da posjeti SAD suprotno principima demokracije", napisala je na svom Facebook profilu Zana Bajrić.

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Povodom posjete predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta RS Željke Cvijanović SAD-u, Zana se obratila senatoru Grassleyju sa zahtjevom da se angažira na tome da se ne odobri viza osobi koja negira genocid u Srebrenici.

"Hvala što ste mi skrenuli pažnju na posjetu predsjednice RS Željke Cvijanović Washingtonu. Razumijem Vašu zabrinutost zbog toga i saglasan sam da bi američki zvaničnici trebali poslati zajedničku poruku da su negiranje genocida i prijetnje napretku neprihvatljive", napisao je u odgovoru senator Grassley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije