Obradović: Stocu je solidarnost došla sa svih strana, nesreća ujedinila ljude

1
Radiosarajevo.ba
Obradović: Stocu je solidarnost došla sa svih strana, nesreća ujedinila ljude
Foto: PA / FB / Amer Obradović

Federalni zastupnik Nezavisnog bloka Stočanin Amer Obradović na svom Facebook profilu komentirao je odluku Parlament FBiBH koji je jednoglasno usvojio zaključak o finanijskoj pomoći Stoca.

Njegovu objavu na ovoj društvemnoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Ništa nažalost ne može vratiti ljudski život.

Danas smo na Parlamentu Federacije razmatrali Informaciju Federalne uprave civilne zaštite o zemljotresima na području Hercegovine.

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

Uz zaključke Vlade koji su korektni, i potpunu podršku kolega Kaplana i Boškovića, Parlament je jednoglasno usvojio i zaključak:

"Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zadužuje Vladu Federacije da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama INTERVENTNO finansijski pomogne lokalne zaiednice na prostoru Hercegovačko-neretvanskog kantona u obnovi objekata, sanacije terena i infrastrukture a koje su proglasile stanje prirodne nesreće uslijed zemljotresa od 22. do 24. aptila 2022. godine. Izdvojena interventna finansijska sredstva trebaju poslužiti kao podrška do konačne procjene šteta i realizacije programa sanacije."

Stolac je pokazao solidarnost, a i prema našem gradu solidarnost je došla sa svih strana, i pokazalo se da nesreća može ujediniti ljude", napisao je Obradović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije