Amer Jerlagić na čelu Stranke za BiH

Radiosarajevo.ba
Amer Jerlagić na čelu Stranke za BiH

Kasno sinoć održana je sjednici predsjedništva Stranke za BiH, tokom koje je  dosadašnji čelnik ove stranke Haris Silajdžić predao sve ovlasti Ameru Jerlagiću, rekao je novinarima nakon sjednice potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer, dodavši da je to u skladu sa Statutom stranke, prenosi Dnevni avaz.

"Gospodina Silajdžića molili smo da ostane s nama još jedno vrijeme, a on nam je potvrdio da će ostati u Predsjedništvu stranke", kazao je Gojer.

Gojer je novinarima, kako prenosu Dnevni avaz,  rekao da nije samo Safet Halilović, 'unosio razdor unutar SBiH', nego da 'ima još nekoliko osoba s kojima će se ova stranka obračunati': "Mi smo imali puč unutar stranke, pojedinci su je destruirali iznutra", potcrtao je Gojer.

Kako je ranije najavljeno Silajdžić je imao dvije opcije - da ovlasti prenese na Jerlagića ili na Beriza Belkića, člana stranke i poslanika u Parlamentu BiH. Odlučeno je ipak da Amer Jerlagić, nekadašnji generalni direktor Elektroprivrede BiH, u narednom periodu obavljati funkciju vršioca dužnosti predsjednika stranke.

U julu bi trebao biti održan kongres SBiH, na kojem bi se trebali izabrati novi organi stranke - predsjednik, predsjedništvo stranke, Glavni i Nadzorni odbor...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije