Ambasadori Češke, Japana i Nizozemske zasadili lipe u Aleji ambasadora

2
Radiosarajevo.ba
Ambasadori Češke, Japana i Nizozemske zasadili lipe u Aleji ambasadora
Foto: Općina Stari Grad / Ambasadori sa načelnikom općine Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Mirza Batalović danas su bili domaćini ambasadorima Republike Češke, Japana i Kraljevine Nizozemske s kojima su zajedno zasadili lipe u poznatoj starogradskoj šetnici Aleji ambasadora, saopćilaje pres-služba Općine Stari Grad.

Načelnik Hadžibajrić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka projekta koji je počeo 2002. godine.

"Nastavili smo s projektom 'Aleja ambasadora' i imamo u planu u narednom periodu pozvati 20 ambasadora koji trenutno služe misije u našoj zemlji, a još nemaju svoje stablo u Aleji, uključujući i novoimenovanog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Ovo je definitivno jedinstven projekat u Bosni i Hercegovini, a možda i šire, u kojem ambasadori dobiju priliku da posade svoje drvo koje ostaje ovdje i poslije njihovog mandata", poručio je načelnik Hadžibajrić.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Ambasadorica Republike Češke u BiH Ivana Hlavsová kazala je da joj mnogo znači i da joj je velika čast da je sadila lipu s načelnikom Hadžibajrićem.

"Nisam nigdje u svijetu vidjela ovakvu tradiciju za ambasadore, i to je zaista nešto posebno. Sigurno ću i poslije završetka mog mandata posjetiti Sarajevo i obići lipu jer je ovo jedan poseban način na koji ambasadori ostanu zapamćeni, pa će stoga i moja misija u Bosni i Hercegovini na ovaj način ostati zabilježena", izjavila je ambasadorica Hlavsová, koja je peti ambasador Republike Češke, koji ima svoje stablo lipe u Aleji ambasadora.

Ambasador Japana Makoto Ito i ambasador Kraljevine Nizozemske Jan Waltmans su također izrazili zadovoljstvo i zahvalnost za priliku koju im je pružila Općina Stari Grad, saopćeno je iz ove Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije