Ambasador Moon posjetio ranjenog policajca

Radiosarajevo.ba
Ambasador Moon posjetio ranjenog policajca


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrick S. Moon posjetio je u nedjelju u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" Mirsada Velića, policajca koji je ranjen u jučerašnjem napadu na Američku ambasadu u Sarajevu.

Ambasador Moon istakao je da je želio posjetiti ranjenog službenika policije kako bi mu izrazio zahvalnost u ime Ambasade SAD-a.

Moon nije želio komentirati istražni postupak koji vode nadležne službe u Bosni i Hercegovini.

"Siguran sam da je sigurnosni sistem u Bosni i Hercegovini dobar. Mi smo i sami pomogli obučavanju kroz razne kurseve. Incidenti poput ovog mogu se desiti u bilo kojoj zemlji u svijetu. I mi radimo u Bosni i Hercegovini, kao i u drugim zemljama u svijetu, na izgradnji kapaciteta, razmjeni informacija kako bismo se se borili protiv ovakve vrste napada. Imam povjerenje u policijske agencije u Bosni i Hercegovini da će istražiti ovaj slučaj", rekao je između ostalog američki ambasador.

Kad je riječ o budućnosti odnosa između SAD-a i Bosne i Hercegovine, ambasador Moon je istakao da SAD i dalje ostaje posvećen budućnosti BiH, te da je ovo bio neuspio pokušaj narušavanja tih odnosa.

Direktor Opće bolnice "Abdulah Nakaš" dr. Bakir Nakaš rekao je da je povrijeđeni policajac noć proveo mirno, uz male bolove koji su prisutni nakon ovakvih zahvata.

Kad je riječ o prognzama za opravak, dr. Nakaš je rekao da će trebati vremena kako bi se vidjelo kako će se razvijati.
On se nada da neće biti većih posljedica.

Jučer u popodnevnim satima Mevlid Jašarević iz Novog Pazara pucao je iz kalašnjikova na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Napadač je ranjen i razoružan, nakon čega je prebačen u bolnicu gdje mu je pružena ljekarska pomoć i trenutno se nalazi pod jakim policijskim nadzorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije