Ambasador BiH Damir Arnaut sastao se sa ministricom Schulze koju je dobro zapamtio Milorad Dodik

0
Radiosarajevo.ba
Ambasador BiH Damir Arnaut sastao se sa ministricom Schulze koju je dobro zapamtio Milorad Dodik
Foto: Privatni album / Ambasador Damir Arnaut sa ministricom Svenjom Schulze

Damir Arnaut, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, u utorak, 1. oktobra, u sjedištu Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj imao je sastanak sa ministricom Svenjom Schulze.

Kako je ambasador Damir Arnaut pojasnio na svom Facebook nalogu, sa ministricom Svenjom Schulze razgovarao je o efikasnosti sankcija koje je ovo ministarstvo uvelo zbog podrivanja Daytonskog sporazuma i ataka na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

"Naglasio sam potrebu održavanja tih sankcija i njihovog eventualnog proširivanja kao najbolji odgovor na takve antiustavne radnje.

Iran prvi put koristio hipersonične rakete? Pogledajte zašto su one posebno opasne

Iran prvi put koristio hipersonične rakete? Pogledajte zašto su one posebno opasne

Ministrica Schulze i njeni saradnici su podcrtali da ostaju predani u otporu takvim potezima koji ugrožavaju stabilnost i put naše zemlje i navedenim mjerama sve dok se takvi potezi ne zaustave", napisao je ambasador Damir Arnaut.

Podsjetimo, Vlada Njemačke je u augustu 2023. godine obustavila u bh. entitetu RS četiri infrastrukturna projekta ukupne vrijednosti od 105 miliona eura.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02sRkfpR3eegRyMYsJXhydc3SKz67qKUf5GCS6GvrJGg7NPRqU1kgjJpf6zJXsmBbgl&id=100009860864826[/facebook]

Riječ je o projektima rehabilitacije hidroelektrane Trebinje, faza III i IV, vjetroparka Hrgud, te zbrinjavanja otpadnih voda u Bosanskoj Gradišci.

Velikog utjecaja na to je imala upravo ministrica Schulze s kojom se danas sastao naš ambasador u Njemačkoj, Damir Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije