Ambasada SAD: Priznanje nani Fati Orlović za upornu borbu za pravdu

9
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD: Priznanje nani Fati Orlović za upornu borbu za pravdu
Foto: AA / Fata Orlović

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH nani Fati Orlović dodijelila je danas posebno priznanje - za upornu borbu za pravdu u ostvarivanju svojih imovinskih prava.

Njihov post prenosimo u cijelosti:

"Mjesec ženske povijesti obilježavamo odavanjem priznanja hrabrim bh. ženama – ženama koje su se dostojanstveno suočile sa izazovima i koje predstavljaju uzor, ne samo ženama i djevojkama, već i svim ljudima, u svim aspektima društva. Zahvaljujemo svakoj od vas na onome što radite svaki dan i što svima pokazujete što hrabre žene mogu postići", napisali su iz Ambasade.

Podsjećamo, Europski sud za ljudska prava je 1. oktobra 2019. donio konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke za uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

Vlast u RS-u trenutno traži firmu koja će izmjestiti crkvu iz dvorišta nane Fate i tako dugogodišnjoj borbi hrabre žene dati pozitivan epilog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije