Allaha ti možemo li drugog izvuć' od tamo?

Radiosarajevo.ba
Allaha ti možemo li drugog izvuć' od tamo?

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, danas je izvršio ispitivanje Mevlida Jašarevića, osumnjičenog za teroristički napad na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, izjavio je portparol Tužiteljstva BiH Boris Grubešić. 

Osumnjičeni je tokom ispitivanja iznio svoju odbranu, a postupajući tužitelj će u ponedjeljak, prema Sudu BiH, uputiti prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana. 

Zbog interesa istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti dati više detalja o ovome predmetu, naveo je u izjavi Grubešić.

U međuvremenu se na internetu pojavilo još snimaka Jašarevićevog terorističkog napada. Tako je portal GornjiVakuf-x.com objavio snimak na kojem se vidi kako građani Sarajeva pomažu povrijeđenim policajcima. Nakon što su pomogli policajcu koji je ležao u njihovoj blizini, građani po svaku cijenu nastoje pomoći i policajcu koji je ležao na drugoj strani ulice. Jedan od njih se direktno obraća napadaču Jašareviću riječima: „Allaha ti, možemo li drugog izvuć' od tamo. Ima još jedan policajac, da i njega izvučemo, Allah ti. Hvala ti brate.“ 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije