Alešević prijetio da će se spaliti ispred Tužilaštva KS, dobio odgovor od Sarajlije

4
Radiosarajevo.ba
Alešević prijetio da će se spaliti ispred Tužilaštva KS, dobio odgovor od Sarajlije
PrtScr / Sabina Sarajlija

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše poznat iz afere "Potkivanje", kada je napravio snimak u kojem se vidi bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija kako u kafani razgovara o određenom sudskom predmetu, zaprijetio je da će se danas zapaliti ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo "ukoliko ne riješe predmet koji je u tom tužilaštvu već pune četiri godine".

Podsjetimo, Alešević je direktor firme Air-vent iz Velike Kladuše, koja proizvodi ventilacijsku opremu i skoro je u potpunosti izvozno orijentirana.

I prilikom nastanka snimaka iz afere "Potkivanje" zapravo je urgirao da pravosudni organi počnu raditi svoj posao u predmetu utvrđivanja prava vlasništva nad objektom gdje posluje njegova firma.

Naime, tu su napravljena dva ZK uloška nad istim objektom, što je dovelo do spora između Grupexa i Agrokomerca. Od firme Airvent obje strane zahtijevaju da im plati zakupninu, što vodi u poslovnu propast sve aktere u ovoj priči.

"Ja ne želim publiku za ono što želim učiniti, a Vi ste to svojim djelima uradili i dokazali na kojoj ste strani i zbog toga sada nećete znati kada to planiram izvršiti. Sada Vi živite u neizvjesnosti kao što sam ja zadnjih sedam godina. Iskreno ja ne mogu više, zbog Vas se osjećam bijedno, očajno. Zadnjih šest godina sam uplatio najam za objekt firmi Agrokomerc, a sada za isti objekt plaćam isti najam zbog kriminalnog pravosuđa istim osobama koje su u ovom predmetu T090 KTO 112075 17", napisao je, uz ostalo, u dopisu Alešević.

Žalosno je, dodao je, da od početka prijavljivanja ovog krivičnog djela "toliko osoba iz pravosuđa stalo u odbranu onih koji su to učinili".

"Oni što su to uradili i što su do sada već profitirali oko 14 miliona KM falsificiranjem ZK knjiga u gruntovnici, davanja pod hipoteku i drugo", poručio je Alešević.

Srećom, Alešević je zasad od osvoje očajničke nakane odustao, i to nakon dopisa glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlije koja mu je dala obećanja da se na njegovom predmetu intenzivno raditi.

"Obavještavam Vas da se u predmetu ovog Tužilaštva broj T09 0 KTO 112075 20 2 aktivno preduzimaju radnje dokazivanja i da će se u nastavnu istrage vršiti nadzor nad postupajućim tužiocem u cilju efikasnog postupanja i donošenja tužilačke odluke", navela je u odgovoru tužiteljica Sabina Sarajlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije